Over mij

HaI! Ik ben Maaike...

Als ik vroeger had geweten dat ik door te tekenen informatie veel beter kan onthouden en overbrengen, dan waren álle studie-uren leuk!

Nu ga ik de deur niet meer uit zonder potloden, gekleurde pennen, stiften, schetsboek of IPad. 

Ik maak AanTekeningen tijdens vergaderingen, bijeenkomsten, workshops, cursussen en maak (praat)platen van missies en visie, begrotingen, jaarplannen, jaarverslagen en koersplannen, gemeentelijke bijeenkomsten, participatie trajecten, illustraties voor boeken. Ook verduidelijk ik ingewikkelde materie in een overzichtelijke infographic voor bedrijven, schrijvers en uitgeverijen.

Intern begeleider

Daarbij werk ik al jaren in het onderwijs. Eerst voor de klas en nu als intern begeleider. Vanuit deze rol teken ik mee met gesprekken met leerlingen. Het kind voelt zich gehoord en ziet zijn eigen verhaal groeien op een A4-tje. Heel waardevol.

Over Maaike Visuals

Tekenen op School

Sinds enkele jaren teken ik ook in opdracht: jaarplannen voor gemeenten, scholen, schoolbesturen en uitgevers: begrotingen voor schoolbesturen, praatplaten voor nieuwe ouders, visies en missies, illustraties voor tijdschriften en (kinder)boeken, vergaderingen van gemeenten. Ik sluit aan bij de huisstijl of ga lekker zelf los met veel kleur.

Voor de klas teken ik de aardrijkskunde-, geschiedenis- en natuurlessen ook zoveel mogelijk uit. De leerlingen tekenen op het format met mij mee en maken dus meteen ‘AanTekeningen’.
Véél leuker dan droog tekst lezen en de vragen maken.

Wil je zelf leren hoe je gesprekken tekent met kinderen of je lessen ‘AanTekent’, de leerkracht in mij vindt niets leuker dan anderen dit te leren en te enthousiasmeren!